januari 20, 2008

Elke dag een portie positivisme.

liefs
 

Toegegeven: we leven in een cultuur van mekkeren en afzeiken. We vitten te vaak op te veel - het weer, de politiek, de tv-programma’s en de buren. We ergeren ons in het verkeer terwijl we ons daar regelmatig zélf als randdebielen gedragen.
Ook de media zijn koren op de molen van de zeuren en de pessimisten. Het beeld dat ons wordt opgehangen is in overgrote mate dat van een boze, beangstigende wereld. Geen wonder dat zoiets op de duur zijn weerslag heeft op het collectief gemoed. Ieder journaal zou minstens voor vijftig procent gevuld moeten zijn met positief nieuws, wordt geregeld geopperd. Thans lijkt het of dat niet eens meer bestaat.
Het grote webrijk dat bloggenland heet is niet zelden – volgens velen zelfs per definitie – een afspiegeling van de maatschappij. Dat het er daardoor voortdurend kommer en kwel zou zijn, durf ik echter met klem te ontkennen. Maar u kent het wel: ’t is winter, de blokperiode gaat doorwegen, uw inspiratie is zoek, de bwards hebben u schaamteloos over het hoofd gezien, de site van de redactie.be doet pijn aan uw ogen, er vliegen te vaak teveel stokjes rond, de politieke malaise ergert u mateloos, uw trein reed weer maar eens niet op tijd of zat overvol, uw kat/hond/goudvis is dood en tot overmaat van ramp wordt u op smallband gegooid. ’t Zijn toeren, zeg ik u. En ze leveren volop stof voor stukjes. U blogt er, kortom, veel en met graagte over.
Zou het daarom niet bijzonder mooi zijn mochten alle bloggers quasi gezamenlijk eens zorgeloos, vrolijk, sprankelend en met een roze bril op de neus bloggen? Als elke blogger nou minstens één dag de vitter, de afkatter, de criticaster, de muggenzifter, de kibbelaar, de haarklover en de mierenneuker in zichzelf zou uitschakelen, zou in de blogosfeer de nadruk nog nooit zo stellig op ‘sfeer’ hebben gelegen.
roze-bril

Tijdens die week kiest u minstens één dag uit waarop u uw medebloggers en lezers trakeert op een hapklare brok positivisme. Als u zich voorneemt het zelfs de ganse week vol te houden: hiephoi!

Een prachtig initiatief van Meck

17:15 Gepost door mireille in In de kijker | Permalink | Commentaren (2) | Tags: positivisme, psp-creatie, psp |  Facebook |

Commentaren

Een goed initiatief Zo zouden we beter allemaal door het leven gaan.

Gepost door: kleintje | januari 20, 2008

Mireille kom je nog proficiat wensen met je initiatief vn de top 100 skynetblogs. Al zoveel leden. Knap van je.

groetjes viv

Gepost door: viv | januari 20, 2008

De commentaren zijn gesloten.