augustus 10, 2007

Polsslag van je eigen hart.

fijne dag

Om gelukkig te zijn in deze werld vol komfort, welvaart en verwaandheid, missen we één ding: de eenvoud! Kom met je twee voeten elke morgen op deze goede aarde en zeg:"Lieve, mooie morgen, ik ben blij dat ik er ben, dat mijn huis een dak heeft, dat de zon er is en dat ik van mensen houd in mijn klein paradijs, dat ik werken mag en dat ik geen slee van een auto nodig heb en geen pelsmantel om op straat te komen.

Een goed mens is als een bloem die elke dag in de zon bloeit, al haar pracht ontvouwt en 'dank' zegt, wanneer een kleine dauwdruppel op haar blaadje valt.

Als je alleen maar aan de buitenkant leeft, alleen maar interesse hebt voor je façade, je make-up, je goede naam, dan hangt je geluk aan de slinger van uiterlijk wisselvalligheden, dan ben je vandaag gelukkig en morgen ongelukkig, vandaag goedgezind en morgen moedeloos. Ga binnen bij jezelf. Doe iets aan het 'interieur' van je hart. Daar leven de gevoelens en verlangens die je in verwarring brengen of mateloos verblijden.

Als je nog eens 'vijf minuten' tijd hebt, weet je wat je dan moet doen. Eens nadenken! Maak het eens stil om je heen. Zet je radio, je muziekdoos f. Doe je teevee, je lichtbak uit. Sluit je illustraties, je kranten, je tijdschriften. Maak het eens stil om je heen, vul je innerlijk met stilte, en voel de polsslag van je eigen hart.


 

10:33 Gepost door mireille in Gedachtenspinsels | Permalink | Commentaren (1) | Tags: psp, pspcreatie, bloggen |  Facebook |

Commentaren

:-) hele wijze woorden Mireille
groetjes en het beste ginder

Gepost door: Borriquito | augustus 10, 2007

De commentaren zijn gesloten.